argila

Argisal- CAS 01

Cataplasma rezultata din imbinarea argilei albastre untoase Azzurra cu extractul natural de salcie, reprezinta la ora actuala cel mai indicat produs, 100% natural, in tratamen...

Azzurra BELLISIMA - PAAM 01

Cataplasma rezultata din imbinarea Argilei Albastre Azzurra cu extractul de Mentha Piperita, reprezinta la aceasta ora cel mai bun produs terapeutic 100% natural bazat pe a...

Noi m─ârturii

Revin cu niste comentarii vis a vis de culoarea albastra a argilei (e drept mai rara ca celelalte ... culori: Roz, Alba, Rosie, Galbena, Verde, etc, mult mai cunoscute si mai folosite). Argila Alba = pudra de talc pentru fesele bebelusilor este folosita pentru pielea foarte sensibila, se adauga la diverse preparate cosmetice.

Argila Rosie = amestec de argile (3) este folosita (din experienta mea si din literatura de specialitate) mai ales pentru pielea grasa, dar fragila, curata si tonifica. Extern in masti sau apa de baie, nu este recomandata pt. uz intern!
Argila galbena = folosita la ingrijirea fetei!! - in special- pentru o piele normala sau cu tendinte spre ingrasare si sensibila.

Singura care are calitati deosebite recunoscute si la folosirea pentru uz INTERN, este Argila Albastra!!! Ar fi deosebit de interesant de stiut compozitia in MICRO - OLIGO ELEMENTE foarte importante in terapeutica Energetica, Homeo-Fitoterapie, etc).

Dar sa revin la culoare.

Rosie (436,7Hz) = pentru procesele de la nivelul pielii care un inceput de congestie (s-ar putea spune inflamatie), cand este nevoie de drenaj, limfatic, sa elimini surplusul... chiar si de stress, sa obtii un abdomen plat, sa rezolvi cuperoza fetei, sa elimini neajunsurile (astenie) produse la schimbarile de sezon: primavara, toamna.etc. Rosul este stimulant = mareste circulatia sanguina, temperatura corpului, imbunatateste calitatea muschiilor, si este indicat in st.psihol. timiditate, apatie, etc. Este echilibrator al chakrei sacrale ce raspunde si de circulatia sanguina, mai ales cea venoasa si limfatica.
Verde (584,3Hz), f.bogata in nutrienti, oligoelemente = echilibreaza, confera armonie, a functiilor vitale ale organismului. Dezvolta dragostea (vezi verdele frunzelor si a naturii). Corespunde Chakrei inimii, cu efect cardiotonic, antiaritmic, HTA, pe plan psihilogic corecteaza deziorentarile legate de tranzitie, incoerentele, etc.

Albastra (658,0 Hz), care combina culorila precedente (galben, rosu, verde,), are o semnificativa actiune concertata pe drenaj, extern si intern, efect antimicrobian, imunostimulator, antiinflamator, tonic (piele dar si antistress), cicatrizant (ulcer gastric, duodenal, si ulcer varicos, escare) si cicatrizant al ranilor emotionale (dupa stresuri puternice). Sa ne amintim de razele UV (bine-nteles cele terapeutice), bioptron, etc. Are printre altele o profunda actiune asupra Chakrei gatului (Tiroida), fiind deopotriva diaforetica (elimina toxinele, are o mare putere de absorbtie), antiseptica, indicata mai ales in suferinte cu dureri, arsuri (interne si externe)rani=ulcere, contuzii, inflamatii, infectii. Pe plan psihic, trateaza starile de mahnire ascunsa sau inabusita, jale, durere sau ranire de ordin afectiv (repet ca argila albastra trateaza RANILE de orice fel...).

Dar, am fost plictisitor... sper ca sunt inteles ce fel de comparatie am facut intre culoarea diferitelor Argile si calitatile lor terapeutice. Intr-adevar, Argila Albastra este rara... dar si unica prin calitatile tamaduitoare. Nu stiu daca merita sa ne chinuim sa descifram misterul argilei albastre, sa ne bucuram ca bunul Dumnezeu a creat-o si ne-a daruit-o.

Dr. Dan Mihai Rusu